Gear og udstyr

Når du tager ud og sanker, er det en god ide at have lidt småting med, så du er sikker på ikke at skade planterne, samtidig med at du får dine råvarer med hjem i god stand. Her er et par tips, men læs mere under “håndtering” ved den enkelte råvare i almanakken.

  • Når du sanker urter, blomster og blade: Medbring en rulle fryseposer, en saks og evt. et fugtigt viskestykke hvis det er varmt, så urter og blomster ikke bliver slatne i varmen.
  • Når du sanker bær: Hav gerne flere hårde containere med, så bærene ikke bliver mast sammen under transport. Bær der er stødte, taber saften og bliver hurtigt smattede.
  • Når du sanker frugt: Frugt skal behandles forsigtigt, så holder det længere. Brug frugtplukker ved høje træer. Medbring kasser eller beholdere, så frugten ikke ligger hulter til bulter.
  • Når du sanker tang: Tang samles typisk, hvor vandet går dig til knæet, så husk waders eller korte bukser. Brug et langskaftet lugejern til at fange tangen med, så slipper du for at blive våd.
  • Når du sanker svampe: Svampe transporteres tørt og med ilt, så husk en kurv. Husk altid en god svampebog og en lommekniv til at skære dele fra hvor dyr har spist. Resten kan sagtens bruges.