Fuldend din boligindretning med rosetter i loftet

Rosetter, eller baldakiner som de også kaldes, sættes i loftet for at skjule ledningsudtaget til strøm. Mange lamper kommer med plastikrosetter som standard udstyr, hvilket er super praktisk, men de er dog sjældent særligt kønne. I dag laves der dog en hel masse forskellige rosetter og baldakiner, så du selv kan hvilken farve og hvilket materiale der passer til dit hjem.

Rosetter i farver

Hvis du er til forskellige farver i hjemmet, hvorfor så have en loft roset i sort eller hvid, i stedet for at matche dine lampers farver eller de øvrige farver i det hjem? I dag er det nemlig muligt, at få rosetter og baldakiner i alverdens forskellige farver, heriblandt både rød, grøn messing, kobber osv. Det er ligeledes muligt at købe rosetter og baldakiner i forskellige materialer, som f.eks. metal, plast og silikone.

Fordelene ved rosetter

Der er mange fordele ved at benytte rosetter i loftet. Den helt åbenlyse fordel er selvfølgelig, at man kan skjule det mindre kønne ledningsudtag i loftet, ligesom man også kan skjule samlingen af ledninger. En anden fordel, som vi også har været inde på, er at du har mulighed for at matche rosettens farve med din lampe eller andre af hjemmets elementer.

En yderligere fordel ved at bruge rosetter i dit loft er, at du kan hænge flere lamper ned fra samme udtag og på den måde enten hænge dine lamper på række eller i en klynge. Klyngependler er meget brugte især i stuen, hvor de kan hænge i hjørnet omkring sofaen eller lænestolen. Rosetterne fås i alverdens forskellige farver og former og laves også med flere forskellige antal udtag. Eksempelvis kan du hænge helt op til 10 lamper ud fra samme udtag ved hjælp af en roset med ti udgange.

Vi håber meget at du er blevet klogere på lamperosetter og baldakiner ved at læse med her.