Bring det bedste fra den danske natur hjem til spisebordet

Danmark byder på de skønneste naturoplevelser, som kan tilfredsstille både syn og mave. Sammen med familien kan du få masser af kvalitetstid ved at gå ture i den danske natur og samle bær, urter og frugter, som I tilbereder derhjemme. 

Det er ikke kun tilfredsstillelsen ved selv at have fundet, plukket og tilberedt jeres grønne mad, der vil bringe glæde derhjemme og hos gæster. I kan komme til at leve mere sundt, samtidig med at husstandens mindste medlemmer får masser af viden og læring omkring danske afgrøder og planter. 

Dette kan I plukke frit i naturen

Har I planer om at spise grønnere, er det oplagt at udnytte det store forråd af vitaminer og mineraler, som allerede befinder sig få kilometer fra, hvor I bor. 

Det er primært sommer og efterår, der kan plukkes frugter og bær, som kan bruges til salater og som sunde snacks. 

Nogle af de mest kendte og udbredte afgrøder, der findes i den frie, danske natur er:

  • Blåbær
  • Brombær 
  • Hindbær 
  • Kirsebær 
  • Rønnebær 
  • Svampe 
  • Porse
  • Slåen 
  • Havtorn 
  • Mirabeller 

De vilde urter, bær og frugter anses som ’naturens materialer’, som vi alle må plukke. Husk at være opmærksom på at du maksimalt må plukke, hvad der svarer til en bærepose. Det er tilladt at plukke bær og frugter fra alle offentlige og kommunale skov- og strandområder. 

Gå på opdagelse i naturen på forskellige årstider

Danmark er rig på vild natur. Der er masser af næring og indbydende bær, frugter og urter at komme efter på flere tidspunkter af året. Des mere du færdes i naturen med familien, des mere kommer I alle til at lære den inspirerende og mangfoldige natur at kende. 

Fra juni og til slutningen af oktober kan I fylde plastikbøtter og praktiske fryseposer op med det sunde tilbehør, som I vil have med hjem og tilberede. Om det er til marmelader, hovedretter, desserter, salater eller forretter, er helt op til jer at bestemme. 

Få mest ud af madlavningen med en grønsagskasse 

Bær kan være den lækre spise til et mellemmåltid eller i en frisk sommer- eller sensommersalat. Svampe kan du bruge til efterårets simreretter eller som tilbehør til grillretterne. 

Som udgangspunkt er de urter, bær og frugter, du frit kan plukke i den danske natur, tilbehør. Der vil være brug for supplement af grønsager, så du kan fuldende dine måltider. 

En grønsagskasse er det perfekte supplement til jer, der har været en tur i skoven og har fundet bær, svampe eller mirabeller. Grønsagskasser er den mest sunde, effektive og simple måde at bringe flere vitaminer ind i hverdagen på. Fremfor selv at købe det grønne tilbehør hos købmanden, får du alle dine favoritsnacks leveret direkte hjem til dig.