Brug vild mad i naturen til dine madopskrifter!

Er du i tvivl om, hvad du gerne vil lave til aftensmad? Det er så nemt at sige til sig selv, at man lige kan tage på McDonalds eller købe noget andet fastfood med hjem, når man ikke ved, hvad man skal lave. Men måske vil du gerne prøve at lave noget nyt til aftensmad i stedet for at ty til det nemme valg?  

Friske råvarer lige fra naturen

Hvis du ikke ved, hvad du vil lave og gerne vil prøve noget helt nyt, så kommer der her et forslag til dig. Hvad med at prøve sankning? Sankning er en god måde for dig både at komme ud i den friske luft og samtidig finde en masse lækre madvarer, som er helt naturlige. Den danske natur er rig på råvarer, som man kan tilføje i sin ret eller basere sin ret på. Hvis du ikke ved, hvad sankning er, så er det simpelthen at man opsøger alle de råvarer, man kan finde i naturen såsom bær, krydderurter, svampe og meget mere.

Vigtigt at huske

Hvis du gerne vil prøve det af, så husk dette. Når du skal på jagt i naturen efter råvarerne, er det vigtigt, at du har gjort dit forarbejde, så du ved, hvilke madvarer, der er spiselige og hvilke, der ikke er. Det ville være meget ærgerligt at ende med en madforgiftning, fordi man forvekslede en giftig svamp sammen med en ikke-giftig svamp! Derfor skal du lære naturen og dens råvarer at kende, inden du bevæger dig ud i den. 

Populært i restauranter

Mange restauranter er også begyndt at gøre brug af de danske råvarer i retterne, så hvorfor ikke prøve? Udover at du kommer ud i den friske luft er der også den fordel ved sankningen, at du sparer en masse penge på ikke at købe varerne fra supermarkedet. Du vil nok også føle stolthed over, at det er dig, der har fundet varerne og ikke bare købt dem.

Ingen erfaring med krydderurter? Intet problem!

Har du ikke den store erfaring med krydderurter, og vil du gerne vide, hvad de forskellige urter passer godt til af retter? Online kan du læse om en masse gode krydderurter og få inspiration til, hvad du kan lave af aftensmad, som passer godt til krydderurterne.

Er du interesseret i at prøve?

Er du frisk på at tage ud i naturen og finde en masse gode råvarer? Vær ikke bange for at prøve noget nyt, for hvis ikke du prøver, lærer du aldrig nye retter at kende!